Strict Standards: Declaration of VinenoModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/VinenoModel.php on line 3
Вино за любители на бира - Феста Винарна

Вино за любители на бира

Винено образование

2014
09/08


На всяка бутилка вино, изпита в Съединените Щати, се равняват поне 20 изпити бутилки бира. Това означава, че двадесет на един от вашите приятели пият бира. При това положение как ще накарате приятелите си да пият повече вино (и да се наслаждават)?
По-долу са изброени шест основни вида бира с вид вино към тях. Погледнете виното от различна гледна точка: вино за любители на бира.
• Лека и Светла бира
• Пейл Ейл
• Индийски Пейл Ейл
• Пшеничен Ейл
• Белгийски Ейл
• Портър и Тъмен Ейл
Как да сравним бирата? Вижте големите разлики в Бира срещу Вино
 
Любители на Лека бира(Светла бира)
Светлата бира и Пилзнер са едни от най-освежаващите видове бира, които съществуват. Студена и пивка, чаша пилз е перфектният начин да се освежите след дългия ден. Светлата бира варира от нещо евтино и нормално като Бъд Лайт до Балтика 7, вносна руска бира. Брут Кава Кава е испанско шампанско и е достатъчно евтино, за да се пие редовно. Защо любителите на Светла Бира ще харесат Брут Кава? То е газирано и освежаващо като светла бира и може да се съчетава с различни храни.
 
Почитатели на Пейл Ейл
Видовете Пейл Ейл са по-богати от видовете светла бира. Те имат плътност. Любителят на бира, който обича Пейл Ейл избира неговия балансиран и не прекалено горчив вкус. Опитайте Пино Ноар! Пино Ноар се намира в лекия край от спектъра на червеното вино. То е балансирано, но не е прекалено таниново (тоест горчиво). Защо любителите на Пейл Ейл ще харесат Пино Ноар? Пино Ноар и други леки червени вина предлагат голяма плътност, но им липсва структура от горчиви танини. Тъй като е по-леко, Пино Ноар може също да бъде сервирано леко охладено. 
Любители на Индийски Пейл Ейл
\"\"\"\"
 
Човек, който обича Индийски Пейл Ейл, обича разнородността на бирата. ИПЕ може да бъде плодов и сладък, и в същото време да бъде невероятно горчив. Английският ИПЕ има по-високо съдържание на алкохол, което придава повече плътност и разнородност.
Опитайте Карменер.
Карменер е фантастичен баланс между пикантен, плодов и горчив вкус. Среща се най-често в Чили.
Защо любителите на ИПЕ ще харесат Карменер?
Пикантният вкус на Карменер е причината любител на ИПЕ да хареса Карменер. Опитайте също тези сходни по сорт разновидности: Каберне Фран, Мурведр и Аглианико.
 
Любители на Пшеничен Ейл
\"\"\"\"
  
Пшеничната бира е пивка, мека и понякога дори леко сладникава. Пшеничният Ейл предлага освежаващо разнообразие.
Опитайте Маслено Шардоне!
Шардонето ще ви предложи освежаващи нотки на ябълка и лимон наред с усещането на ванилия или лимонов крем в зависимист от отлежаването на дъба. Бихте могли да опитате и Вионие, Русан и Семийон.
Защо любителите на Пшеничен Ейл ще харесат Шардоне?
Ако обичате Пшеничен Ейл, Шардонето е чудесен вид вино, с който да започнете, защото то утолява жаждата и същевременно предлага меко-пивък вкус.

Белгийски Ейл Афисионадо
\"\"\"\"
  
Белгийският Ейл, подобно на трипел, използва много различни видове жито за да създаде пивка, лека, газирана струкрура и плътност. Това е единствена по рода си бира, която има по-високо съдържание на алкохол и е малко по-сладникава.
Опитайте Сира или Гренаш.
Сирата или може би Гренаш от Кот дю Рон биха имали подобно пивко и маслено качество като Белгийския Ейл с цялата плодова и опушена сладост.
Защо любителите на Белгийският Ейл ще харесат плодови вина?
Както Белгийският Ейл, така и Плодовите вина, като Шираз, се отличават от другите. Освен сходният профил на голяма плътност, високо съдържание на алкохол и свойствена сладникавост, те също така изглеждат чудесно в голяма чаша.
 
Любители на Портър
\"\"\"\"
  
Портър е умерено плътна, но много тъмна и силна. Видовете Портър са достатъчно леки за консумиране, но и достатъчно силни за да ти изправят косата. Любителите на Портър обичат лек удар по сетивата.
Опитайте Бордо и Кианти!
Вината Бордо и Тосканско Кианти съдържат здравословна порция твърдост във вкусовия си профил. Както Кианти, така и Бордо съдържат малко по-ниски нива на алкохол, което им дава по-скоро умерена структура отколкото ясно очертана. И все пак, танинът в тези вина е с високо съдържание.
Защо любителите на Портър ще харесат тези вина?
Любителят на Портър ще оцени как добре се съчетават тези вина със същите храни. Балансираното съдържание на алкохол, както в Бордо, така и в Кианти, предлага по-пивък профил и в същото време голяма твърдост.

обратно към всички статии във Винено образование