Strict Standards: Declaration of VinenoModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/VinenoModel.php on line 3
Как да дегустираме вино като експерт - Феста Винарна

2014
01/09


Дегустирането на вино е основна част от удоволствието да пием вино. За съжаление с времето “правилната дегустация” се е превърнала в нещо, което се асоциира със снобите на тема вино. Повечето от нас тръпнат пред плашещите и често мистериозни очаквания, че съществува един единствен абсолютно правилен начин за дегустация, който често е изпълнен с ненужни демонстрации и специфичен жаргон. Разбиваме този мит на пух и прах с настоящия наръчник, предлагащ подход, фокусиращ се върху практичните техники без излишни инструкции, които гарантирано ще ви направят отличен дегустатор.
 
 \"\\"\\\\"vinena-degustacia-saveti\\\\"\\"\"
 

Съвети, с които да оптимизирате удоволствието от дегустацията 

  • Когато помирисвате вино, опитайте се да идентифицирате два плодови и два други аромата, преди да преминете към дегустирането. 
  • По-лесно е когато разполагате с правилните инструменти за дейността. Кръглата, с форма на купа, чаша за вино е удобна за завъртане, осигурява достатъчно място за задържането на аромата и има достатъчно голям отвор, за да може да долепите носа си за оптимално помирисване.
  • Пийте една чаша вода на всяка чаша вино, когато сте добре хидратиран, езикът ви е по-чувствителен.
  • Преди да заклеймите едно вино като лошо, опитайте го с храна. Някои вина се отличават в допълнение с храна, много повече отколкото ако се консумират самостоятелно. 
  • Не ставайте жертва на изкушението да пиете много, има много по-важни неща върху които да се съсредоточите, когато дегустирате вино. КОНСУМИРАЙТЕ ОТГОВОРНО!

 

 

 

обратно към всички статии във Винено образование