Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
Море от Вино 2009 - Феста Винарна

От днес  до 7 септември, Поморие ще се превърне в лятна столица на виното. ЕжегоднитеПразници “МОРЕ ОТ ВИНО” се организират отОбщина Поморие и  “Черноморско злато”АД. Всички жители и гости на града ще имат възможност да направят дегустация на най-новите продукти на винзавода на Феста Холдинг. През целия период море от вино ще се лее безплатно на централния площад в града и ще бъде съпътствано от богата културно-развлекателна програма. 
Градусът на настроението в Поморие ще се определя вечер на откритата сцена на площада от известни звезди, както и местни таланти и гости от чужбина, вдъхновени от виното. 
За откриването на фестивала на 31 юли, ще пеят Фамилия Тоника и ще бъде организирано шествие на поморийските таланти. 
Сред танцови и фолк фиести, на 20 август ще се посмеем здраво и със Шкумбата и клуб „Зевзек”, а фестивалът на духови оркестри и мажоретни състави - “Ритъмът на морето”, на 1 и 2 август, ще добави тръпка в сърцата на феновете на виното и хубавите жени. На 6 септември концерт на Райко Кирилов ще закрие осмите Празници на виното.

Всяко лято през август чрез “Черноморско злато” АД празниците “МОРЕ ОТ ВИНО”  се превръщат в притегателна точка не само за всички летуващи по родното Черноморие, но и за всички местни жители на Поморие и околността.

Майсторите - винари  на “Черноморско злато”АД - Поморие откриват оригинален винен павилион, където на народни цени могат да се купят най-добрите вина от региона и прочутите ракии Поморийска и Бургас 63.
Познавачите ги очакват дегустации и винен тур в прочутата изба на ФЕСТА – „Виа Понтика”.

Феста Холдинг е емблематичен символ, когато се заговори за туризъм, развлечения, винопроизводство. Като водещ български инвеститор в лозаро-винарството и туризма, Феста Холдинг и тази година поднася нови висококачествени продукти на пазара на вина.

Шардоне GP години наред е нарицателно за бяло вино от най-висока класа, и неизменно се свързва с качеството на белите вина от Поморие. Още в началото на своето създаване Шардоне GP участва на състезание във Франция за най-добро Шардоне в света и печели трето място. 
И тази година Шардоне GP спечели  наградата «Златен ритон» на Винария 2009 и ще бъде представено на пазара в лимитирана селекция от точно 3 000 бутилки, всяка с индивидуален номер.
Заедно с Шардоне GP на пазара ще се появят и новите вина Совиньон Блан и Мускат.

Совиньон Блан съчетава пикантни аромати на грейпфрут, цитрус и ванилия, които се сливат със свежа и много лека нотка на прясно окосена трева от Совиньон Блан. Плътният вкус прелива в много дълъг финал с характерната за вината от Поморие минерална свежест.
Мускат е експресивно вино от сорта Мускат Отонел, с нежен лимонено-жълт цвят. Специфичният мускатов аромат е с фин нюанс на пролетни цветя, горски треви и узрели плодове.

Феста Холдинг е частна българска финансова и индустриална група с инвестиции във водещи сектори на българската икономика: банкова дейност, туризъм, недвижими имоти и винопроизводство. Черноморско Злато е центърът на винения бизнес на Феста.
Винарският  бизнес на ФЕСТА Холдинг включва:
•   “Черноморско злато”, състоящ се от две винарни, намиращи се в Поморие и Каблешково, с капацитет на производство 25 милиона бутилки вино, ракия и винено бренди 
•   над 600 хектара нови лозя с висококачествени сортове винено грозде, управлявани от дружество “Южно Вино”
Бизнес моделът на “Черноморско Злато” се основава на продажбите на широка гама от различни марки, комбинирани с първокачествени вина и спиртни напитки. Компанията притежава и активно развива около 50 търговски марки.


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини