Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО ОТБЕЛЯЗВА 80-ГОДИШНИНА ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ "МОРЕ ОТ ВИНО" - Феста Винарна

С пресконференция и дегустация във винарски комплекс "Избата", Поморие за 11-та поредна година беше дадено началото на традиционните летни Празници "Море от вино". 
По време на дегустацията бяха представени някои от най-новите и отличени вина на "Черноморско Злато": Шардоне (Grand Prix), реколта 2011, Розе GP (Grand Prix), реколта 2011, Вила Понте реколта 2011, Каберне Совиньон Колекция, реколта 2008, Каберне Арте Анте, ракията Бургас 63 Траминер и най-новата серия 5-годишно винено бренди "Черноморско Злато". Основен акцент в дегустацията беше лимитираната серия вина Шардоне и Каберне Совиньон "Избата", специално създадена по случай 80-годишнината на Избата "Черноморско злато", създадена през 1932 г. В дегустационната зала на комплекса е изложена колекция от медали,отличия и грамоти, с които са отличени през годините напитките на Черноморско Злато.

Избата в Поморие, чийто приемник е Черноморско Злато АД, има богата история, водеща началото си от 1932 г. "Избата" е била част от първата винаролозарска кооперация в региона, която се е наричала "Димят". Димят става част от държавното предприятие Винпром Поморие. Съвременният завод "Черноморско Злато" представлява винения бизнес на Феста Холдинг и продължава традициите на региона като развива най-популярните и обичани марки напитки например емблематичната "Бургас 63". Акцент в иновационната програма на завода е микровинарството, което дава възможност за висококачествени вина от избрани сортове.

По повод своята 80-годишнина, Избата "Черноморско Злато", Поморие разшири мащаба на Празниците "Море от Вино", като организира специална празнична вечер на 4ти август в ресторант "Избата", комплекс Виа Понтика. Специална фоклорна програма на винена тематика, изпълнения на живо и изненади: 80 л. вино, които бяха  раздадени на гостите на събитието.

От 3 август до 9 септември "Черноморско злато" АД и община Поморие са традиционни домакини на винената фиеста. Всяко лято през август празниците "МОРЕ ОТ ВИНО" са емблемата на гр. Поморие и оставят незабравими спомени и преживявания у гостите и жителите на курортния град. 

Тази година програмата на феста е изключително интересна и наситена със забавления - с изпълненията на Силвия Кацарова, на Веселин Маринов, световен шампионат по фолклор "WORLD FOLK 2012", както и традиционният фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави "РИТЪМЪТ НА МОРЕТО 2012". Част от празниците ще е и Националната седмица на морето, изпълнена с изложби, конкурси и развлечения.

На винените базари по време на Празниците всеки може да дегустира най-новите продукти на "Черноморско Злато". За целта е създаден специален винен павилион, на който ще може да научите частица от "тайната на виното" от сладкодумните майстори - винари и да си купите от най-добрите вина от региона и прочутитеракии Поморийска и Бургас 63.


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини