Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
ПРАЗНИЦИТЕ „МОРЕ ОТ ВИНО” ЗАПОЧВАТ ОТ 31 ЮЛИ В ПОМОРИЕ - Феста Винарна

За 12-ти пореден път Черноморско злато и Община Поморие откриват традиционните празници „Море от вино”, които всяка година носят вълнуващи преживявания и оставят незабравими спомени у гостите и жителите на курортния град. От 31 юли до 8 септември винената фиеста ще се разгърне с изключително интересна развлекателна и арт програма, с участието на популярни български и чуждестранни изпълнители и в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата 2019.

С пресконференция и дегустация във винарски комплекс „Избата” беше дадено началото на празниците „Море от вино”. Акцентът на дегустацията бяха вината от новата серия супер-вина на „Златото”, Солените Хълмове (Salty Hills), които още с дебюта си спечелиха златни медали на Винария 2013 г. Успешната серия е продукт на специалната технология микровинарство, в която през последните години поморийската винарна фокусира големи инвестиции за производство на висококачествени вина в лимитирани серии. 

Черноморско злато отличава продуктите на микровинарната си с образа на малкото зрънце Фаворито, за да гарантира на ценителите, че всяка бутилка вино с този стикер е създадена изцяло по технологията микровинарство. Гроздето се бере на ръка и всяко зрънце преминава повторна селекция, като се подбира под вещия поглед и от умелите ръце на специалистите на винарната.

Тази година поморийската винарна отбелязва 81 години от създаването си и по случай рождения си ден представи новите ултра-премиум ракии Бургас 63 – 12 годишна и Аламбик, отличаващи се с неповторим характер. Отлежалата 12 години в дъбови бъчви Бургас 63 носи духа на златния зрял мускат. Ракия Аламбик изненадва с нова модерна визия. Тя подчертава мястото, където е сътворен ароматният еликсир – оригиналната френска дестилерия, тип „Аламбик” на Черноморско злато.

С новото си 7-годишно винено бренди от серията „Black Sea Gold” винарната отново напомни, че е домът на най-качественото бренди на България. 

На специален винен павилион по време на празниците „Море от вино” всеки може да дегустира най-новите продукти на Черноморско Злато и да си купи от най-доброто вино, ракия и бренди от региона.


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини