Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
Черноморско Злато Поморие Предлага на Винария 2009 Наследника на Легендарното Вино Бренди Каск - Феста Винарна

Ако трябва да изберете едно единствено червено вино на Черноморско Злато, то без съмнение е Cabernet Sauvignon Brandy Cask Special Reserve. През 2008 година това вино печели Златен Медал на най-престижния конкурс в Германия Mundus Vini 2008 в състезание между 5300 вина.

Но златният медал от Германия е само началото. Бренди Каск е необикновено вино и притежава уникална история, която ще разкаже на всеки, решил да го изслуша с чаша вино в ръка. За разлика от всички други вина – бели или червени, у нас и в чужбина – които отлежават на хладно и тъмно в едни и същи дъбови бъчви, това Каберне Совиньон сменя дома си по време на отлежаване. Как става това?

“Районът на нашите собствени лозя в Трояново, близо до Черноморския бряг, предлага идеални условия за изключително Каберне Совиньон. Като всички забележителни вина, нашето Каберне Совиньон е глезено на всяка стъпка: брано на ръка в малки касетки и после ферментирало изцяло в нови френски дъбови бъчви” –с нескрита гордост споделя г-н Йордан Панайотов, изпълнителен директор на „Черноморско злато”.

Но след това идва разликата, която придава на виното съвсем различен уникален вкус. Черноморско Злато е така известно с качеството на брендито, което произвежда от десетилетия, че много хора неформално го наричат ‘конячния завод’. Бъчвата от странджански дъб, в която е зреело винено бренди, носи историята и духа на поморийското майсторство. Тя става дом за 10 месеца на нашето изключително Каберне от Трояново и с това, естествено, идва и името му: Бренди Каск т.е. лежал в бъчва от винено бренди.

Какво е намерило международното жури в това вино, за да го отличи със златен медал?

Неукротимият характер на Бренди Каск черпи силата си от невероятна концентрация на цвят и аромати. Основата от зрели боровинки е съчетана с характерни минерални нотки от близостта на Черноморския бряг. Разточителният, богат вкус на червени плодове, съчетани с шоколадови и пикантни нюанси, се допълва от нотките на сушено на слънце грозде, извлечени от бъчвите за винено бренди. Специалната странджанска бъчва, в която дълги години е зреело бренди, е уникална за Поморие. Бренди Каск черпи от стария и изпитан метод на шотландските майстори, които сменят дъбовия дом на най-престижните си партиди уиски, като по този начин им придават забелележителна дълбочина и комплексност. Тези похвати придават завършеност и зрялост на това изключително вино, което ще продължи да старее красиво в бутилката още много години.

Както се полага на нещо така рядко и ценно, цялата партида Бренди Каск от реколта 2007 е изкупена от един единствен частен ценител. Сега поморийските майстори казват, че наследникът на това забележително вино е също така забележителен. Сигурни сме, че тази година повече ценители ще усетят неукротимия характер на Бренди Каск Каберне Совиньон – вино, което носи духа и таланта на Черноморско Злато Поморие.

Феста Холдинг е частна българска финансова и индустриална група с инвестиции във водещи сектори на българската икономика: банкова дейност, туризъм, недвижими имоти и винопроизводство. Черноморско Злато е центърът на винения бизнес на Феста.

Винарският бизнес на ФЕСТА Холдинг включва:

  • “Черноморско злато”, състоящ се от две винарни, намиращи се в Поморие и Каблешково, с капацитет на производство 25 милиона бутилки вино, ракия и винено бренди
  • над 600 хектара нови лозя с висококачествени сортове винено грозде, управлявани от дружество “Южно Вино”

Бизнес моделът на “Черноморско Злато” се основава на продажбите на широка гама от различни марки, комбинирани с първокачествени вина и спиртни напитки. Компанията притежава и активно развива около 50 търговски марки 


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини