Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
„ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО“ СЪС ЗЛАТЕН И СРЕБЪРЕН ДИПЛОМ ОТ „ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО“ 2014, ПЛОВДИВ - Феста Винарна

За поредна година „Черноморско Злато“ Поморие се включи в „Дефиле на младото вино“, Пловдив. Виненият форум се проведе от 28 до 30 ноември т.г. в град Пловдив. Щандът на Поморийската винарна бе разположен в Балабановата къща в Стария град. Стотици посетители се спряха да опитат младите вина – Шардоне, Розе и Каберне совиньон, както и вече отлежали вина от сериите Salty Hills, Villa Marvella и Villa Ponte.

Празникът на младото вино бе съпроводен от „Вечер на майсторите на вино“. На нея бяха раздадени традиционните награди „Рицарски винен Граал“ за най-добрите бели, червени вина и розета. Жури с председател Неда Проданова и членове специалисти в сферата на винената индустрия, науката и журналистиката отличи в категория „Млади вина за отлежаване“ младото Розе на „Черноморско Злато“, което получи златен диплом и младото Шардоне, което бе наградено със сребърен диплом.

Дегустационният конкурс „Рицарски винен Граал“ за младо българско вино бе организиран от Европейския Рицарски Орден на Виното - Консулат България, съвместно със Съвета по туризъм – Пловдив.

„Дефиле на младото вино“ е част от фестивала „Дни  на младото вино“. Празникът се провежда с цел популяризирането на родната винена продукция, а и на град Пловдив като туристическа дестинация. Тази година Дните бяха съпроводени с богата културна програма с атрактивни събития в градска среда като огнени спектакли, танцови атракции и също така концерти, изложби, филмови прожекции и др., със свободен вход за посетители. През цялата последна седмица на ноември, художниците и фотографите имаха възможност да организират пленери и изложби на произведения, посветени на виното и създадени с продукти от грозде, а танцьорите показаха ритуали и танци, посветени на виното. Организирана бе и съпътстваща образователна програма с лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини