Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
За първи път в Историята българско вино се продава в ресторант с три звезди „Мишлен“ - Феста Винарна

Безпрецедентният успех е за винарната Черноморско Злато Поморие, виното се нарича Арте Анте Каберне Совиньон


Най-титулованият главен готвач в света, французинът Жоел Робушон, продава българско Каберне Совиньон от Поморие в три-мишленовия си ресторант в Лас Вегас, САЩ. Този невероятен успех за българското вино е в резултат на партньорството на Черноморско Злато с някои от най-известните сомелиери в света, като италианеца Габриеле Бабини.
Когато опитва еликсира от Поморие, г-н Бабини препоръчва на френския шеф Жоел
Робушон да постави това вино във винения си лист редом с най-елитните световни вина.

“За нас е голяма гордост”, споделя Изпълнителният Директор на Черноморско Злато, г-н Йордан Панайотов, “че българско вино е в реалния живот сред най-добрите в света. Всички винени държави правят Каберне Совиньон, но да вложиш толкова творчество и фантазия, че да впечатлиш най-известния французин-шеф е невероятно признание за нашите технолози и за българското вино въобще. Винената карта на България вече никога няма да бъде същата.”

Г-н Жоел Робушон не е толкова известен в България, колкото е по света. Ресторантите му са в Лондон, Бордо, Хонг-Конг, Лас Вегас, Монако, Париж, Сингапур и Токио и никой в света няма повече звезди от него — цели 25 звезди Мишлен! Познат е със своя перфекционизъм и с това, че извел френското кулинарно изкуство към нови тенденции, където всяка съставна част на храната звучи автентично. Това, че Робушон е провъзгласен за най-добрия главен готвач на века от известния Gault Millau не го трогва, защото ‘човек винаги може повече’.


Неукротимият характер на Кабернето, което толкова е впечатлило французина, черпи силата си от невероятна концентрация на цветове и аромати. 'Арте Анте’ е направено от Каберне Совиньон глезено на ръка при всеки процес – брано на ръка в малки касетки, ферментирало в специални бъчви и после отлежало 12 месеца в нови бургундски дъбови бъчви.
Богатият, разточителен вкус на зрели боровинки с пикантни нюанси се допълва от
нотките на черен шоколад и ванилия, извлечени от френските бъчви. Старите лозя от Каберне Совиньон придават на Арте Анте характер и комплексност, а специфичният тероар на Южното Черноморие добавя минерални нотки, които отличават всички вина на Черноморско Злато.


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини