Strict Standards: Declaration of NewsModel::getList() should be compatible with Rmg_Model::getList($page = 0, $limit = 0, $sort = Array, $cols = Array, $fetchType = 'all', $getNumRows = true) in /home/bsgold/public_html/application/_models/NewsModel.php on line 3
ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО - С ДВА ЗЛАТНИ РИТОНА - Феста Винарна

Вино, направено от собствени лозя и грозде, брано на ръка в специални малки касетки и нежно пресовано, за да се запази деликатният му вкус. Това са победителите, които донесоха два Златни ритона на „Черноморско злато” АД на Винария 2011. Престижното признание получиха младото „Розе GP” и червеното вино от по-стари реколти каберне совиньон „Бренди Каск 2007”.
Поморийската изба е единствената с два Ритона от тазгодишните винени Оскари и единствената въобще, печелила едновременно два Ритона в историята на международното изложение. Общо 82 медала – 59 за белите и червените си вина и нови 23 – за ракиите и винени брендита, взе „Черноморско злато” по време на церемонията в сряда вечерта. Безспорен фаворит при ракиите бяха продуктите от серията „Бургас 63”. Черноморско злато 33ХО беше единственото винено бренди, отличено със златен медал по време на церемонията.
За да бъде постигнато необходимото качество, винарната притежава над 600 хектара собствени лозя от най-известните сортове. Голяма част от вината-победители на Черноморско злато са произведени по технологията на микровинарството – в малки количества и при специални условия на бране и обработка на гроздето, които гарантират качеството и запазването на уникалния вкус на различните сортове. „Да направиш победител е възможно единствено с добри традиции и отличен екип. Фактът, че сме единствените, спечелили два Златни ритона и още 82 награди, е достатъчно красноречив за нашите усилия в утвърждаване на българското винопроизводство”, заяви Йордан Панайотов, изпълнителен директор на „Черноморско злато”.


СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ


обратно към всички новини